Registrujte se do věrnostního programu SANTINI+ ještě dnes a získejte extra slevu až 10% na vaše nákupy! 💙

Měníte parfém podle ročního období?

Víte určitě, že používáte správný parfém ve správnou dobu? Znáte pravidla užívání parfému v závislosti na ročním období? Pokud v tom nemáte ještě úplně jasno, máme pro vás jednoduchého průvodce, protože stejně jako se mění počasí, tak je potřeba měnit parfém. 

JARO 
Na jaře je vhodné používat především svěží vůně. Jelikož jaro s sebou přináší i sladkou romantiku, žádná žena se neobejde bez slaďoučkých květinových vůní, svěžest nám dodají citrusové vůně a vhodné jsou také nejrůznější parfémy s nevtíravou ovocnou vůní.  Jelikož se příroda s příchodem jara probouzí ze zimního spánku, přichází také teplejší počasí a naše tělo se začíná potit, je vhodné používat parfémy jemných lehkých a svěžích vůní, které úžasně vyniknou na kůži a probudí naše smysly a touhy.

Dámám z naší nabídky rozhodně doporučujeme sáhnout po květinové vůni plné akcentů ovoce parfému Julvien nebo osvěžující květinové vůni parfému Pink Yvésse, která patří dlouhodobě mezi ty nejoblíbenější vůně našich zákaznic. Pánům zase doporučujeme vybrat jemnou ale podmanivě smyslnou vůni Pego Legend nebo povzbudivou vůni parfému Durmiere, plnou citrusových tónů a dřevitých not, se kterou nešlápnete vedle. Escada Especially, Versace Bright Crystal, Montblanc Legend, Dolce&Gabbana Pour Homme.

LÉTO 
V horkých letních dnech je zapotřebí nutná dávka osvěžení a energie. Je proto vhodné používat speciálně vytvořené letní vůně, ze kterých je možno cítit slunce, moře a příjemný vánek s příměsí tropického ovoce a exotických květin. V těchto teplých dnech se doporučuje vynechat těžké kořenité a příliš intenzivní vůně. Vyberte si proto parfém, který ve vás vyvolá pocit radosti, lehkosti, svěžesti a nebudou naopak zbytečně dráždit pokožku i nos těžkou kořeněnou vůní. Doporučujeme volit speciální letní lehké vůně, které jsou svěží jako vánek, a ze kterých je cítit vůně moře a exotiky. Letní parfémy obsahují zejména ovocné a květinové složky, naopak minimum koření. 

V letních měsících dámám z naší nabídky doporučujeme sáhnout po přímočaré svěží vůni, s lehkostí oceánu, parfému Grandeza Light Blue nebo po dokonale osvěžující vůní parfému Green Yvésse, která vás dostane tóny zeleného čaje, máty a citronu. Pánům doporučujeme vybrat jednu z nejprodávanějších vůní našeho portfolia, a to jedinečně svěží vůni parfému Giome. Nezklame vás ale ani svěží vůně s tóny plnými energie parfému Savage anebo unikátní svěží vůni s energizujícím spojení máty a ginu parfému One SpiritDolce Gabbana Light Blue, Versace Bright Crystal, Chanel Allure Homme Sport, Calvin Klein CK One, Lacoste Essential.

PODZIM 
S příchodem podzimu se mění příroda a mění se také nároky na vůně. Dalo by se říci, že s podzimním počasím a nástupem chladnějších dní vůně těžknou. Je čas tedy změnit i náš parfém. Na řadu přichází smyslné sladké vůně, které v sobě skrývají mnohá tajemství a nádech orientu. Podzimní parfémy se vyznačují především dřevitými a kořeněnými odstíny doplněnými sladkou vůní zralého ovoce. Z koření je nejčastěji využívána vůně kardamomu, bergamotu, bílého pepře a vanilkového lusku. Z dřevitých vůní je to především santal a cedr. Z ovoce jsou potom zastoupeny nejčastěji grapefruity, kdoule, citrusy, ostružiny a švestky.

Tyto nároky dokonale splňuje dámský parfém London Berry, příjemná a sladce teplá květinová vůně s dokonale laděnými ovocnými tóny. Rozhodně vás ale nezklame ani velmi příjemná, intenzivní vůně parfému Carmina, která vás okouzlí dokonalou kompozicí. Z pánských parfémů doporučujeme vybrat charismatický a podmanivý pánský parfém s orientálními tóny Luis XIV. nebo vůně, které se dlouhodobě řadí mezi naše bestsellery. A to, orientálně-dřevitou vůni pánského parfému Christian či neodolatelnou vůni sladšího ražení s jemně svěžím podtónem parfému DaniellLacoste Touch of Pink, Chanel Allure Homme Sport, Yves Saint Laurent L'Homme, Carolina Herrera 212 VIP, Paco Rabanne 1 Million.

ZIMA
Také zimní čas s sebou přináší své specifické vůně. V tmavých a mrazivých dnech si můžeme pomocí vhodně zvoleného parfému projasnit náladu. Zima je také obdobím plesů, zábavy, tance a setkání s přáteli. I v zimě je proto velice důležitá naše osobitá vůně. V těchto měsících je vhodné používat spíše ty těžší a výraznější vůně. Nejčastěji se používají parfémy s vůní vanilky, čokolády, orientu, medu a vůně skrývající různá tajemství. Nebojte se proto zvolit vůně smyslné a intenzivní, které vás dokáží zahřát i v pořádném mrazu. Tak jako v létě je vhodné s parfémem šetřit, v zimě naopak můžete přidat.

O to se zaručeně postará dámský parfém Sia, který vás očaruje svou sladkou vůní s květinovým podtónem a je jednoznačně nejprodávanějším parfémem v našem portfoliu. Chybu ale neuděláte ani pokud si vyberete jednu z našich novinek. Parfém Bela je návyková, květinově-ovocná vůně s dřevitě orientálním podtónem a získala si rychle srdce našich zákaznic. Další skvělou volbou je dámský parfém Ginevra, která je dokonalou interpretací toho, když se silná smyslnost promění v posedlost. Zkrátka je to smyslná a žhnoucí vůně, která se stane vaší novou závislostí! Mysleli jsme ale i na pány, a těm bychom jednoznačně doporučili unikátní ovocno-kořenitou vůni parfému •RAVANGER•. Lancôme La Vie Est Belle, Calvin Klein Euphoria, GIVENCHY L'Interdit Rouge, Creed Aventus.