Registrujte se do věrnostního programu SANTINI+ ještě dnes a získejte extra slevu až 10% na vaše nákupy! 💙

Aviváž vs parfém do prádla

V dnešní době existuje několik možností, jak udržet prádlo měkké, svěží a především voňavé. Mezi ty nejčastější samozřejmě patří aviváže a parfémy do prádla. Jenže jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Podívejme se blíže na oba produkty a pojďme věčné téma aviváž vs parfém na prádlo konečně rozlousknout.

 


Proč jsme si oblíbili aviváž

Aviváž je při praní naším užitečným pomocníkem už desítky let. Snižuje elektrický náboj na tkaninách, pomáhá udržet textilie v dobrém stavu a zvýrazňuje jejich estetické vlastnosti. Použití aviváže může výrazně zlepšit vzhled a pocit z textilií, které denně používáme. 

Ačkoli aviváž nabízí řadu výhod, existuje i několik nevýhod, které byste při výběru měli zvážit. 

Užitečný pomocník s vadou na kráse

Hromadění zbytků aviváže na oblečení a v pračce, alergické reakce, negativní dopad na životní prostředí, nesnášenlivost s některými tkaninami a zvýšené náklady na každé praní jsou  hlavními faktory, které bychom měli mít na paměti při výběru přípravku. Tím nejzásadnějším pomyslným mínusem aviváží je především jejich nekompatibilita s některými tkaninami. Aviváž může poškodit vlákna funkčního sportovního oblečení, které odvádějí vlhkost, a tím zhoršit jejich funkčnost. Může také negativně ovlivnit ochranné vlastnosti některého oblečení, jako je například nehořlavé oblečení. Ručníky a další savé tkaniny mohou ztratit svou schopnost absorbovat vodu a hromadění zbytků aviváže zhoršuje prodyšnost tkanin,  což může být nepříjemné zejména u spodního prádla. Aviváž je navíc vhodná jen jako vůně do pračky, nelze ji používat v sušičce a intenzita či výdrž vůně na oblečení je oproti použití parfému do prádla menší.

 


Nejvoňavější alternativa

Parfém do prádla je skvělou alternativou k tradiční aviváži, která může nabídnout intenzivnější a dlouhotrvající vůni, šetrnost k tkaninám, životnímu prostředí a možnost výběru z různých vůní podle vašich preferencí. Parfém do pračky poskytuje intenzivnější vůni než aviváž. Díky své koncentrované formě dokáže dodat vašemu prádlu silnou a příjemnou vůni, která vydrží i po několika dnech. Koncentrace je také jedna z těch výhod, díky kterým se parfémy na praní těší stále větší oblibě. I když se parfém do prádla může na první pohled zdát dražší volbou, zpravidla se používá v menším množství než aviváž, což může snížit celkové náklady na praní po dlouhou dobu.



Po maratonu i do sušičky

Moderní technologie v oblasti výroby parfémů umožňuje, aby tyto produkty poskytovaly dlouhotrvající svěžest, aniž by škodily tkaninám nebo zanechávaly nežádoucí skvrny. Na rozdíl od aviváže se tak parfém na praní nemusíte bát použít ani na savé materiály nebo své oblíbené sportovní tričko. A že po usušení v sušičce ztrácí vůně na intenzitě? Toho se obávat také nemusíte a s radostí z intenzivní vůně můžete použít parfém na prádlo do sušičky! Naše parfémy jsou totiž, na rozdíl od aviváže, pro použití jako vůně na prádlo do sušičky naprosto vhodné a použití je vážně snadné:

Použití v pračce: obsah víčka nalijte do přihrádky na aviváž a spusťte standardní prací program.

Použití v sušičce: obsah víčka nalijte na hadřík do sušičky a nechte absorbovat. Vložte k ostatnímu prádlu do sušičky. Spusťte standardní sušící cyklus.


Stačí si jen vybrat

O rozdílech mezi aviváží a parfémem do prádla teď víme snad už úplně všechno.

Pokud jste tyto vůně do prádla dosud nezkusili, teď je ten správný čas vyzkoušet a objevit jejich výhody oproti tradiční aviváži. Na našem e-shopu totiž právě běží akce na parfémy do prádla 1+1 zdarma!

Provoníte své prádlo parfémem Gold Passion se šťavnatými tóny mandarinky se svěží notou eukalyptu, nebo se raději necháte pohltit parfémem Mystical Vibration s výraznými tóny levandule spolu s vůní ambry a nezaměnitelného pižma? Jemné květinové tóny s dřevitým nádechem parfému Intense Bouquet, které se linou z bubnu pračky vnesou do vašeho domova příjemnou atmosféru, zatímco vůně smyslného ylang-ylang, pomerančového květu a aldehydové noty parfému Unlimited Freshness za sebou zanechá čistý a svěží pocit.



Parfémy do prádla představují vynikající způsob, jak dodat vašemu prádlu příjemnou vůni a celé domácnosti pocit čistoty a svěžesti. Při výběru tohoto produktu je důležité brát v úvahu své osobní preference a potřeby, abyste zajistili, že vaše prádlo nejen skvěle voní, ale zároveň je šetrné k vaší pokožce i životnímu prostředí.