Registrujte se do věrnostního programu SANTINI+ ještě dnes a získejte extra slevu až 10% na vaše nákupy! 💙

K čemu slouží parfém do prádla 🫧

Mezi způsoby, jak udělat svůj domov útulnějším a příjemnějším místem, se vůně stává neoddělitelnou součástí našeho domácího prostředí. Jednou z oblastí, kde vůně hraje klíčovou roli, je prádlo. Parfémy do prádla nabízejí jedinečnou možnost jak obdařit naše oblečení a ložní prádlo dlouhotrvající a příjemnou vůní. 

Co je to parfém do prádla?

Parfém do prádla je speciální produkt určený k přidání do praní, jehož hlavním účelem je dodat prádlu příjemnou vůni. Na rozdíl od běžných pracích prášků nebo aviváží, které primárně zajišťují čistotu a měkkost prádla, parfémy do prádla jsou vyvinuty primárně pro dodání a udržení vůně ve tkaninách. Parfémy do prádla Santini mají tekutou konzistenci a nabízejí široký výběr vůní, od svěžích dřevitých tónů po jemné květinové esence.

Jak parfémy do prádla fungují?

Parfémy do prádla uvolňují vůni během praní, kdy se jejich aktivní složky pomalu rozpouštějí ve vodě a pronikají hluboko do vláken tkanin. Tento proces zajišťuje, že vůně zůstane ve vašem prádle zachována i po několika dnech sušení a skladování. Moderní technologie v oblasti výroby parfémů umožňuje, že tyto produkty poskytují dlouhotrvající svěžest, aniž by poškozovaly tkaniny nebo zanechávaly nežádoucí skvrny.

jpeg-optimizer_Parfémy-do-prádla-1

Výhody jejich používání

Hlavní předností parfémů do prádla je jejich schopnost udržet prádlo déle voňavé a svěží. Kromě toho pomáhají neutralizovat nepříjemné pachy, což je ideální pro sportovní oblečení nebo prádlo, které dlouho zůstávalo ve skříni. Pro mnohé z nás je vůně čerstvě vypraného prádla spojena s pocitem čistoty a domácího pohodlí. 

Jak správně používat parfémy do prádla

Pro dosažení nejlepších výsledků je důležité dodržovat pokyny pro použití parfémů do prádla.

V případě našich parfémů do prádla je postup následující: 

Doporučené dávkování je 5 ml koncentrátu na 4 kg prádla, přípravek nalijte do nádobky na aviváž. Není nutné ředit. Při dodržení doporučeného dávkování nezanechává skvrny. Je vhodný pro všechny typy textilií, barev a pracích programů, včetně sušení v sušičce.

Použití v pračce: obsah víčka nalijte do čisté přihrádky na aviváž a spusťte standardní prací program.


Použití v sušičce: obsah víčka nalijte na čistou bavlněnou textilii a nechte absorbovat. Vložte k ostatnímu prádlu do sušičky. Spusťte standardní sušící cyklus.

Jak vybrat správný parfém do prádla

Vybrat ten správný parfém do prádla znamená zohlednit vaše osobní preference vůní a specifické požadavky. Zvažte, jaké typy vůní preferujete - ať už jsou to svěží, květinové, ovocné, nebo dřevité aroma. Pro osoby s citlivou pokožkou jsou ideální produkty s hypoalergenním složením. Ekologicky smýšlející jedinci by měli hledat parfémy s přírodními složkami. Nezapomeňte si přečíst recenze a zjistit, jaké zkušenosti měli s produktem ostatní uživatelé.

jpeg-optimizer_Parfémy-do-prádla-esence

V naší nabídce najdete ve dvou variantách 50 ml a 250 ml: 

Intense Bouquet s jemnými květinovými tóny a dřevitým nádechem, Unlimited Freshness s pačuli, santalovým dřevem a ylang-ylang pro dlouhotrvající vůni, Mystical Vibration kombinující levanduli, ambry a pižmo pro jedinečnou kompozici, a Gold Passion s aroma vanilky a pudrovými tóny pro útulný pocit domova. Tyto intenzivní francouzské vůně slouží jako voňavá alternativa aviváži a zanechávají prádlo svěží a dlouho voňavé.

Časté otázky a mýty o parfémech do prádla

Běžně se setkáváme s otázkami týkajícími se bezpečnosti parfémů do prádla, jejich vlivu na tkaniny a potenciálních alergických reakcí. Většina moderních parfémů do prádla je však vyvinuta tak, aby byla bezpečná pro širokou škálu tkanin a minimálně riskovala alergické reakce. Díky inovacím ve složení těchto produktů je možné udržet prádlo dlouhodobě voňavé, což rozptyluje obavy z nedostatečné efektivity.

jpeg-optimizer_Parfémy-do-prádla-2

Domov, který voní

Parfémy do prádla jsou skvělým způsobem, jak oživit vaše prádlo příjemnou vůní a dodat vaší domácnosti pocit čistoty a svěžesti. Při výběru produktu je důležité vzít v úvahu vaše osobní preference a potřeby, aby prádlo nejen skvěle vonělo, ale bylo také šetrné k vaší pokožce a životnímu prostředí.